Barbecue tips

Hartelijk dank voor uw barbecue bestelling. Op deze pagina vindt u een aantal barbecue tips, uitleg over het aansluiten van onze gasbarbecues en eventuele tips voor als de barbecue niet goed mocht werken.

Tip 1
Haal het vlees minimaal een uur voor het barbecueën uit de koeling zodat het al rustig iets kan opwarmen en daardoor sneller klaar is.

Tip 2
Begin het barbecueën op hoog vuur en schroei het vlees rondom dicht zodat het vocht in het vlees goed wordt ingesloten. Als het vlees goed is dicht geschroeid kan het op lagere temperatuur van binnen doorgaren tot de juiste kern temperatuur. Hierdoor blijft het vlees malser en sappiger.

Tip 3
Het is belangrijk dat het vlees de juiste kern temperatuur bereikt. Als het niet warm genoeg wordt is er met name bij kip en varkensvlees kans dat de bacteriën niet gedood zijn wat het risico van een voedsel vergiftiging met zich meebrengt. Wordt te kern temperatuur te hoog dan wordt het vlees taai en droog. Een kern thermometer is een handig hulpmiddel en hiermee sluit u iedere twijfel uit. In de regel moet biefstuk een kern temperatuur van tussen de 53 en 60 graden hebben en kip van 75 graden.

Tip 4
Bij “hoge” gerechten zoals bijvoorbeeld een gevulde portebello is het handig op tijdens het grillen het gerecht even af te dekken met een hoog deksel of een stuk aluminium folie zodat de bovenkant sneller opwarmt.

Tip 5
Producten met een olie marinade kunnen op een barbecue voor vlammen zorgen. Als dit gebeurd het vlees uit de vlammen halen en ergens anders op de barbecue leggen. Na verloop van tijd is de olie uit marinade en nemen de vlammen af en kan het vlees worden afgebakken.

De barbecue aansluiten

 • NB de barbecue is een buiten barbecue en gebruik deze niet binnen
 • Zorg voor een stevig horizontaal stuk grond van een tenminste 1 bij 2 meter
 • Plaats de poten in de barbecue en draai een kwartslag zodat de nokjes in de inkeping zitten en de poten er niet meer uit kunnen vallen
 • Zet de gasfles naast de barbecue
 • Koppel de gasslang aan de gasfles, controleer eerst of de zware rubber ring in de aansluitmoer zit. Draai vervolgens de moer tegen de klok in op gasfles. Draai de moer aan.
 • Steek het koperen deel aan de andere kant van de slang in de barbecue en draai deze vast met de vleugel moer in de barbecue
 • Haal een rooster van de barbecue, draai de gasfles en de koperen regulator aan het andere eind van de slang open en steek de barbecue aan met een lange aansteken of lucifer.
 • De barbecue moet een paar minuten opwarmen voordat hij goed gebruikt kan worden.
 • Plaats het rooster terug en controleer of de lekbakjes onder de barbecue goed op de plek zitten.
 • Met de draaiknop op de koperen regulator kunt de gastoevoer en temperatuur reguleren.

NB Zorg dat u bij het aansteken niet met uw hoofd boven de barbecue staat omdat er steekvlammen kunnen ontstaan als er teveel gas in de barbecue zit. Mocht de barbecue tijdens het barbecue (per ongeluk) uitgaan dan de barbecue even laten afkoelen voor deze weer aan te steken. Als het gas in een gloeiend hete barbecue stroomt zonder dat de barbecue aan is wordt het erg ontvlambaar en is het aansteken gevaarlijk.

De barbecue doet het niet… wat nu?

Onze barbecues zijn super betrouwbaar en worden ieder seizoen tientallen keren uitgeleend. Nadat ze terug komen worden ze schoongemaakt en na gekeken maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan.

De barbecue brand wel maar wordt niet warm

 1. controleer de regulator aan het eind van de slang een draai deze naar rechts totdat deze helemaal open staat.
 2. controleer of afsluit kraan op de gasfles nog te dicht zit.

Mocht dit niet werken, draai de gasfles dicht, haal de regulator uit de barbecue (kijk uit of deze heet is) en kijk of opening waar het gas uitkomt open is. Als er vet of viezigheid op en rond het gaatje zit haal dit dan weg en probeer het opnieuw.

Mocht het nog niet werken bel dan even en dan komen we een nieuwe barbecue brengen.


Klantbeoordeling gemiddeld 8.4