Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Tomahawk Steak

€ 52,00

De Tomahawk steak is in feite een ribeye met been met daaraan de hele rib. Dit lange bot wordt ontdaan van vlees en vet, dit noemen we frenched, zoals we dit ook bij de (frenched) lamsracks kennen.
 

×

De Tomahawk steak is in feite een ribeye met been met daaraan de hele rib. Dit lange bot wordt ontdaan van vlees en vet, dit noemen we frenched, zoals we dit ook bij de (frenched) lamsracks kennen. De tomahawk steak ziet er door deze manier van snijden niet alleen erg gaaf en stoer uit, het is ook nog eens makkelijk tijdens de bereiding ervan. Je kunt hen namelijk makkelijk draaien op je rooster en ook met de caveman bereiding komt het lange bot goed van pas. De Tomahawk heeft een grote hoeveelheid intermusculaire vet, waardoor het een erg smaakvolle steak is.

De Tomahawk steak is gesneden op basis van de dikte van het bot en kenmerkend minimaal twee centimeter dik . Een Tomahawk steak kan gemakkelijk door twee mensen worden gegeten. En minimaal te bestellen voor 1.5 kg.

Op welke manier je het vlees ook klaarmaakt, neem altijd de volgende stappen. Voor je iets met het vlees doet: haal de steak uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Dep daarna het vlees droog en doe er het (zee)zout overheen en wrijf dit in. Hiermee haal je vocht uit het vlees en het versterkt de smaak. Dat neemt zo een 10 a 15 minuten in beslag. Daarna is het tijd om je favoriete kruidenmengsel (rub) te maken en de Tomahawk steak hiermee in te smeren. Geef dit ook weer zo een 15 minuten om in te trekken.

De lekkerste manier van bereiden is natuurlijk op de barbecue. Ook omdat het best een groot stuk vlees is, je hebt dus een goed warm oppervlakte nodig om de steak te bereiden. De tip voor als je de steak klaarmaakt op de barbecue: suiker. Je leest het goed! Als je de steak met suiker besprenkelt, zorgt dit op het laatste moment dat de steak heerlijk karameliseert.

Heb je een laag vuur gaande: leg de steak erop en zorg dat hij aan de binnenkant 50 graden wordt. Als dat zo is, is het tijd om het vuurtje op te stoken en de steak af te maken. Leg hem maximaal 30 seconden aan beide kanten op hoog vuur zodat hij lekker bruin wordt. Volgende pro-tip: laat je steak rusten. Hoelang dit precies is, ligt een beetje aan de dikte. Maar een steak van een kilo mag met gemak 15 minuten rusten.

Oven en pan
Natuurlijk is een Tomahawk steak ook op een andere manier klaar te maken. Daarvoor heb je een goede koekenpan nodig die in de oven kan. De voorbereiding is hetzelfde als hierboven alleen mag je de suiker achterwege laten en het vlees besprenkelen met olijfolie. Verwarm de oven voor op 140 graden. Laat eerste de pan goed heet worden en als dat het geval is, schroei je het vlees dicht. Dat heeft maximaal twee minuten per kant nodig.

Zet daarna de pan in de voorverwarmde oven en laat het vlees daar zo een 30 tot 35 minuten in garen. Als je slim bent zorg je dat je met een voedselthermometer de kernwaarde kan checken. Deze moet het volgende aantal graden zijn voor:rare (52), medium rare (55) en voor medium (58). En vergeet wederom niet het vlees goed te laten rusten.

Ingredienten over dit product zijn opvraagbaar.

Allergenen : Geen info

Datum: 5-4-2020

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op 026 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder