Puur genieten sinds 1940


BBQ Vlees

Als de avonden langer en warmer worden, is barbecuen de manier om een heerlijke maaltijd op tafel te krijgen en om die avond gezellig door te brengen. Het barbecueteam van Keurslager de Haas houdt daar vanaf de eerste zonuurtjes rekening mee! Juist bij ons kunt u de hele zomer volop specialiteiten voor de barbecue vinden. Het mooiste vlees, de modernste barbecues en de fijnste service, daar staat ons barbecueteam voor. Wij informeren en adviseren u graag om voor een geslaagde barbecue te zorgen. Het barbecueteam van Keurslager de Haas ziet niets over het hoofd, want het moet een geslaagde barbecue zijn.

Enkele huishoudelijke zaken voor de juiste afwikkeling van uw bestelling

  • Barbecuebestellingen graag tijdig doorgeven, dit voor de reservering van uw apparatuur.
  • Desgewenst kunnen barbecuebestellingen in verband met uw koelruimte buiten winkeltijd worden  afgehaald. 
  • Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die is geleden als gevolg van onjuiste behandeling van de vleesproducten, dan wel het gebruik van apparatuur in strijd met de normale zorg of de bijgeleverde barbecuetips. 
  • De schoonmaakkosten van de barbecues bedragen € 25,00. Indien het toestel net zo schoon terugkomt als het wordt meegenomen krijgt u dit bedrag terug. 
  • Voor het bezorgen van uw barbecuebestelling worden bezorg- en afhaalkosten berekend, € 5.90 per rit.

Party verhuur

Onze vaste partner in de party verhuur is Moerkerk Partyverhuur, dit is een perfect bedrijf dat is gespecialiseerd in het verhuren van tenten, party- en horecabenodigdheden voor feesten en speciale gelegenheden. De combinatie Moerkerk & De Haas is dus in staat uw volledige catering te verzorgen.Wij bieden u dus de mogelijkheid, om samen met ons, uw totaal plaatje te organiseren en te realiseren.Enkele zaken die garant staan voor een geslaagd feest en bij ons gehuurd kunnen worden zijn;

  • Serviesgoed
  • Staantafels, compleet met rokken
  • Verwarming
  • Bars, taps en dranken
  • Divers meubilair
  • Tafellinnen
  • Verlichting
  • Party- en feesttenten
  • Barbecue apparatuur, deze ontvangt u gratis bij uw bestelling vanaf 15 personen. 

Voor meer informatie en de eventuele prijzen kunt u contact met ons opnemen. 

Specialiteiten

Enkele vleesspecialiteiten van Keurslager de Haas voor de barbecue:

  • Original rib eye; rundersteak, heel licht gemarmerd 
  • Entrecote; Hollands, naturel of gemarineerd 
  • Kalfsentrecote; super mals kalfsvlees met een klein vetrandje 
  • Pepersteak; mals, gemarineerd biefstukje met pepertjes 
  • Lamsrack; puur of gemarineerd op Zuid-Franse wijze 
  • T-bone steak; grote rundersteak met een beentje 
  • Ossenhaasspies; blokken ossenhaas aan een flinke spies, lekker gemarineerd 
  • Houthakkersteak; gemarineerd procureurlapje opgeknoopt met mager gerookt spek 
  • Varkensfiletsteak; keuze uit 6 smaken 
  • Lamsfiletsteak; malse lamsfilet geregen op een spiesje en gemarineerd
  • Lamskoteletjes; gemarineerd of naturel 
  • Lamsbrochette; blokken lamsbout op spies, afgewisseld met ui en paprika 
  • Toscaanse spies; blokken gemarineerde biefstuk met zontomaatjes
  • Zalmspies; spies met zalm en paprika 
  • Garnalenspies 
  • Zalm-kabeljauwspies gemarineerd met french-garden 
  • Wilde zalmspies gemarineerd met tomaat-basilicum 

Barbecue tips

 Tips en trucs:

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren 
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue 
  • Daartussen plaats je de aanmaakblokjes, die je vervolgens aansteekt. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking 
  • Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden. 
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen. 
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken . 
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed . 
  • Bestrijk het vlees op het rooster regelmatig met olie, zo blijft het vlees sappiger . 
  • Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard .
  • Moeilijk te keren stukken vlees kunnen in een klem- of grillrooster worden gegrild .
  • Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt. 
  • Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat dat vanzelf. 
  • Door gebruik te maken van aluminiumfolie of aluminiumbakjes kan het vlees niet verbranden en sappen en marinades kunnen niet in het vuur komen.

Veiligheid:

  • Schenk of spuit nooit spiritus of andere brandbare vloeistoffen op de gloeiende of brandende houtskool. Dit kan leiden tot een soort explosie, met alle nare gevolgen van dien. 
  • houd kinderen uit de buurt van een hete barbecue. 
  • zet altijd een emmer water of zand bij de barbecue om eventueel te kunnen blussen .
  • verplaats nooit een barbecue, waarvan de houtskool nog brandt of gloeit. 
  • als je klaar bent met barbecuen, let er dan wel goed op of het vuur wel voor 100% is gedoofd. Laat de kolen in het geheel opbranden voordat je de barbecue schoonmaakt.

Hoe zet ik een gasbarbecue aan?

Volg deze stappen:

  1. zet de gasfles rechtop – op een vlakke ondergrond – naast de barbecue .  
  2. controleer of er in de aansluitmoer van de slang, een rubbertje zit. 
  3. koppel de slang aan de gasfles, draai deze vast [tegen de klok in], vast is vast.
  4. til het rooster van de barbecue en draai de gasfles open. 
  5.  daarna zet je de eerste gasknop van de barbecue open en maak je met een lucifer de brander aan, die zich achter deze knop bevindt. Houdt afstand! 
  6. druk de knop 5 seconden in, zodat het gas zich verdeelt en de brander niet uitgaat. 
  7. nu kun je ook de andere knop(pen) opendraaien en even vasthouden. 
  8. de gasbarbecue is direct klaar voor gebruik. 

Nb: Nooit tijdens het aansteken uw hoofd boven de barbecue houden. Er kan een steekvlam ontstaan door een klein beetje gas.

Welke roostervolgorde moet ik aanhouden?

  • begin met vlees dat snel klaar is zoals biefstuk, ribeye of varkensoester.
  • leg daarna het vlees op het rooster dat een langere bereidingstijd nodig heeft zoals hamburgers, beenham, saucijsjes, karbonades, procureurlapjes, speklappen en worstjes.

Waaruit bestaat een gemiddeld barbecuemenu? Per persoon (volwassene) kun je uitgaan van:

  • 4 – 5 stukjes vlees en/of vis . 
  • 150 gram salade . 
  • stokbrood . 
  • saus . 
  • andere bijgerechten en/of dessert. 

Wanneer is een kolenbarbecue klaar voor gebruik?

  • steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren. 
  • leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaats je aanmaakblokjes, die je vervolgens aansteekt. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden. 
  • wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen . 
  • let op: voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.

Een gewone slagerij?

Keurslager De Haas is onderdeel van Pluim en De Haas en heeft meer dan 100 werknemers in dienst. In 1995 is Pluim en de Haas ontstaan na een fusie tussen de keurslagers Pluim en de Haas, beide bedrijven waren voor de fusie reeds een begrip in Arnhem en omgeving, keurslager de Haas bestond in het jaar 2000 zestig jaar en heeft een grote historie met drie filialen in Arnhem en omgeving. Keurslager Pluim is een familiebedrijf die is gestart in 1965 en inmiddels een vaste klantenkring heeft aan horeca en instellingen.


Klantbeoordeling gemiddeld 8.4