Bereiden van een hele kip op de barbecue?

Bereiden van een hele kip op de barbecue?

Het gaat als volgt. Bereiden van een hele kip op de barbecue kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Dit is een manier om de kip lekker mals te houden. U neemt daarvoor een half blikje bier. Dit vult u aan met 4 teentjes knoflook, tijm, rozemarijn, marjolein en een volle eetlepel sambal. Wanneer u dit gedaan heeft kunt u op dezelfde manier, maar dan zonder bier een marinade maken voor de kip. De kip marineert u met de zelf gemaakte marinade. Als dit gedaan is zet u de kip over het blikje bier heen. Op deze manier blijft tijdens het bereiden van de hele kip op de barbecue de kip heel erg mals.

Vervolgens is de kip klaar om op de barbecue te zetten. Na een uur op 200 graden is de kip klaar. Controleer wel goed of de kip echt goed gaar is. Wanneer dit zo is kunt u de kip snijden in serveerbare stukjes. Op deze manier is het bereiden van een hele kip op de barbecue erg lekker en vooral ook niet moeilijk.

 Eet smakelijk!