Salade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de biefstukpuntjes met de zevenkruidenpoeder in een kom en laat ze 10 minuten intrekken.

Maak een dressing van limoensap en rasp van de schil, gembersiroop, versgeraspte gember, knoflook, sesamolie en sushi-azijn.

Verdeel de waterkers, repen wortel en komkommer over de diepe borden.
Verhit een koekenpan met 4 eetlepels arachideolie en schroei de biefstukpuntjes in 4 minuten om en om dicht.

Verdeel de puntjes over de salade. Druppel de dressing eroverheen en verdeel de bosuitjes.

Maak het gerecht af met sesamzaad en sesamolie.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 400 g biefstukpuntjes
- Zakje waterkers 80 g
- 3 eetlepels Shichimi Togarashi (Japans zevenkruidenpoeder)
- 4 bosuitjes, heel schuin gesneden
- 6 wortelen, in dunne repen schaven
- 1 kleine komkommer, in repen schaven
- 2 tenen knoflook, geperst
- Verse gember, stukje van 5 cm, geraspt
- 4 eetlepels arachideolie
- 1 limoensap en rasp van de schil (zonder het wit)
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 eetlepels sushi-azijn
- 4 eetlepels sesamolie
- 4 theelepels zwart sesamzaad