Biologisch vlees

Biologisch vlees is duurzaam vlees, dat op een eerlijke wijze geproduceerd wordt.

Bij de totstandkoming van biologisch vlees moet er aan vele eisen worden voldaan, eisen die het dierenwelzijn en het minder belasten van het milieu, moeten waarborgen.

Wij verkopen geen biologisch vlees, maar wij stellen wel dat dierenwelzijn, milieu, verantwoord, kernwaardes zijn binnen ons bedrijf. En dat is niet van de laatste jaren. De huidige generatie werkt al meer dan 25 jaar, met vlees dat op een verantwoorde manier geproduceerd wordt. Daarvoor zijn er vele generaties bezig geweest om onze slagerij tot een groot succes te maken.

Vlees
Toch mag ons duurzame vlees, geen biologisch vlees genoemd worden.Graag leggen wij u uit waarom:

Tijden veranderen, het goede moet blijven, zo denken wij over ons vlees. Wij halen ons vlees hoofdzakelijk uit de lokale omgeving en dat doen we met vaste relaties. Of het nu gaat om Bert Elings van ons rundvlees of bijvoorbeeld Rick Veldhoven van onze kip. Deze personen weten waar ze het over hebben en deze combinatie is belangrijk, wij blijven namelijk verantwoordelijk voor de producten die wij aan u verkopen. En dat heeft natuurlijk niet allen betrekking op het vlees, maar ook op de producten die wij er van maken.

Daarnaast hebben wij diverse soorten vlees. Als vers vlees specialist hebben we ook speciale soorten vlees, zoals Simmentaler rundvlees (dubbeldoelkoe) of Nieuw Zeelands lamsvlees. Ook deze soorten vlees, passen in onze filosofie ! 

Smaak
Een stukje vlees van een goed dier, dat een goed leven heeft gehad, dat proef je. Zoals men zegt: Wat in grootmoederstijd normaal was, daar staan wij nu nog steeds voor. Wij gaan dagelijks deze uitdaging aan; dus niet alleen qua achtergrond van het dier, maar ook de smaak.

Lokaal
Wij denken dat vlees uit je eigen achtertuin niet alleen handig is, maar ook duurzaam. Tevens weet je wat er allemaal gebeurt, want er zijn korte lijnen.

Keurmerk
Als ergens een keurmerk op staat, of een mooi plaatje, geeft dat de consument een goed gevoel. Een algemene consument wilt niet lastig worden gevallen met ‘hoe het echt zit’. Bijvoorbeeld, eieren van een biologische kip die volgens het plaatje rondloopt tussen de weilanden met een kerktoren daarachter. Dat heeft iets dat puur en eerlijk is, kan gewoon niet beter. Maar die kip leeft helemaal niet zoals op dat plaatje.

Wij vinden 'De Haas' een merk, wij zijn namelijk verantwoordelijk voor uw product.En dat proberen wij zo goed mogelijk in te vullen: Transparant en met passie!

Gezondheid
Bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, overal gebruikt. Men denkt vaak dat biologisch eten onbespoten is. Helaas dat is niet waar! De richtlijnen voor het EKO-keurmerk (de Europese standaard) staan een groot aantal pesticiden toe. Zit er dus toch gif op uw biologische groenten? Ja, maar het verschil met reguliere landbouw is dat de bestrijdingsmiddelen natuurlijk zijn en niet chemisch. ‘Natuurlijk’ klinkt fijn, maar het zegt niets: chemicaliën zijn lang niet altijd ongezond en natuurlijke producten kunnen ongezond zijn. Ook antibiotica wordt gebruikt bij biologische dieren. Bij ons ook, dieren moeten niet onnodig lijden.

Een opmerking over antibiotica: Onze kip is antibiotica vrij!  

Vakkennis
Het slagersvak is nog echt een ambacht. Natuurlijk proberen wij onze processen ook te moderniseren. De machines zijn verlengstukken van de slagers, vleesbewerkers en worstmakers. Maar het gevoel voor vlees moet er zijn. We hebben affiniteit met onze producten. 

Prijs
De supermarkt heeft ruim de helft van de biologische vlees markt in handen, maar protocollen en uitgangspunten die de prijs beïnvloeden, daar hebben we vragen bij. Tevens hebben wij gekozen voor kleinschalige bedrijfjes. 


Biologisch is natuurlijk goed, daar zijn wij het ook over eens. Het vlees en de vleesproducten die wij verkopen, daar staan we 100% achter! Lees meer over ons vlees op de verschillende pagina’s op de site.

*Foto: Victor Elings bij zijn runderen.
*Video: Rick Veldhoven over zijn kip.