Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Kalkoen 2.5 Kg

Een hele kalkoen weegt tussen de 2 en 2.5 kilo. Reken ongeveer 400 gram per persoon. Een kalkoen kan na de kruiding zo de oven in. De kalkoen is gaar wanneer ...

€ 24,28

Bedankt! Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen.

Een hele kalkoen weegt tussen de 2 en 2.5 kilo. Reken ongeveer 400 gram per persoon.

Een kalkoen kan na de kruiding zo de oven in,. De kalkoen is gaar wanneer de kerntemperatuur, gemeten in het dikste deel van de dij 90�C. bedraagt. Heb je geen kernthermometer dan kun je een gaatje in het dikste deel van de dij prikken. Wanneer het uittredende vocht roze of rood is dan is de kalkoen nog niet gaar. Bij een gare kalkoen is het sap namelijk helder.2
 

Bekijk recepten
Ca. 120-180 minuten braden, afhankelijk van het recept en grote van de kalkoen.

Leg de kalkoen op zijn kop
Wist je dat het een goed plan is om de kalkoen op zijn kop (dus met de borst naar beneden) in een braadslee te leggen? De borst is namelijk het minst sappige vlees van de kalkoen en op deze manier voorkom je dat dit uitdroogt. De laatste 30 minuten kun je de kalkoen omdraaien zodat de borst ook mooi goudbruin kleurt en krokant wordt.

Het is ook verstandig om de kalkoen losjes in te pakken in aluminiumfolie als je hem in de oven zet. Zodra je de kalkoen gaat draaien haal je het folie eraf. De laatste 30 minuten staat de kalkoen dan dus zonder aluminiumfolie in de oven.

Hoe lang moet een kalkoen in de oven?
Dit ligt eraan of je de kalkoen wel of niet gaat vullen. Reken voor een niet-gevulde kalkoen 40 minuten per kilo vlees en voor een gevulde kalkoen een uur per kilo.


Als je een kalkoen hebt van 2,5 kilo moet deze dus 100 minuten in de oven als je hem niet vult en 150 minuten als je hem wel vult.

Zet de oven niet al te hoog om te voorkomen dat de kalkoen van buiten te donker wordt terwijl de binnenkant nog niet gaar is. Begin met een temperatuur van 200 graden Celsius en zat na een uur de oven terug op 175 graden.

En hoe weet je dat je kalkoen gaar is?
Dat is eigenlijk heel simpel. De kalkoen moet een kerntemperatuur hebben van 70 tot 72 graden. Dit kun je het beste meten door een vleesthermometer in de dij (het dikste deel) van de kalkoen te steken. Let er wel op dat de pin van de thermometer niet tegen het bot aan zit.
Ingredienten over dit product zijn opvraagbaar.

Allergenen : Geen info

Datum: 3-1-2019

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op (026) 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder