Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Ossenstaart

€ 14,90

Ossenstaart is de culinaire naam voor de staart van een rund.
Bedankt! Het product is succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen .

Ossenstaart is de culinaire naam voor de staart van een rund. De staart weegt doorgaans 1 tot 1,8 kilogram en bestaat uit de ronde staartwervels met daaromheen een kleine hoeveelheid spierweefsel (vlees). Voordat het wordt verkocht, wordt het eerst in stukken gesneden (tussen de wervels door). De ossenstaart is zogenaamd werkvlees (de staart beweegt erg veel) dat gestoofd dient te worden vanwege de grote hoeveelheid bindweefsel.

Voor de toepassing in ossenstaartsoep worden de staartdelen eerst kort gebraden, waarna er vocht, groente en een bouquet garni wordt toegevoegd en men de bouillon langdurig laat trekken. De bouillon kan worden geklaard en als heldere ossenstaartsoep (oxtail clair) worden geserveerd of gebonden met een roux als ossenstaartsoep.
 

Bekijk recepten
150-180 MINUTEN TREKKEN. Wrijf de Ossenstaart in met zout, een ruime hoeveelheid peper. Verhit de olie in een braadpan en braad de het vlees in 5-10 minuten bruin. Breng het aan de kook. Leg de Ossestaart erin en stoof ze met gesloten deksel in 150-180 minuten gaar.
Ingredienten over dit product zijn opvraagbaar. Vleessoorten: Rundvlees Allergenen: Geen. Datum: 10-12-2018

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op 026 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder