Bleekselderijsalade met ham en appel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Rol de plakjes ham op en snijd de rolletjes in smalle reepjes. Schep de ham in een grote kom. Snijd de schoongemaakte stengels bleekselderij in boogjes en kook ze in een paar minuten in kokend water met wat zout beetgaar. Giet ze af in een vergiet, laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Snijd de appel in kwarten, schil ze, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in blokjes. Schep ze door het citroensap om verkleuren te voorkomen. Schep de appelblokjes met de selderijboogjes door de ham. Roer een saus van de mayonaise, de cr?me fra?che of de yoghurt en wat zout en peper en schep de saus door de salade. Breng de salade verder op smaak met wat zout en peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 9

Ingrediënten

200 gram gekookte achterham
1/2 struik bleekselderij
1 appel
2 eetl. citroensap
2-3 eet. mayonaise
2 eetl. cr?me fra?che of yoghurt
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Kookpan Vergiet