Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Hoe wij onze rookworst maken

Voor onze rookworst gebruiken wij heerlijk varkensvlees dat wij met aandacht hebben geselecteerd. Onze rookworst wordt gemaakt door één van onze slagers die hierin is gespecialiseerd: Huub of Frans. Door de volgende stappen te doorlopen maken ze de aller lekkerste rookworsten die je je maar kunt bedenken.Het vlees van onze varkens wordt allereerst door de Huub of Frans vermalen. Als het vlees gemalen is wordt het vlees op smaak gebracht met onze speciale rookworst kruiden. Elke slager heeft daar uiteraard zijn eigen geheime kruidenrecept voor, waarmee hij inspeelt op de smaak van zijn klanten. Wij zijn dan ook veel tijd bezig geweest met het perfectioneren van onze rookworst kruiden.Wanneer wij het vlees perfect hebben gekruid, gaat het de mengmachine in. Dat proces luistert heel nauw: te kort mengen en het vlees wordt rul en valt uit elkaar. Te lang mengen en de worst wordt te hard. Wij hebben dit proces jaren lang geoefend en inmiddels zijn wij erg blij met het resultaat!Als het ‘worstdeeg’ de juiste consistentie heeft en de kruiden zijn toegevoegd, wordt het op ambachtelijke wijze ‘afgestopt’ en ziet het er qua vorm al uit als de bekende rookworst. Dan wordt het rustig gedroogd, zodat de heerlijke smaak van de kruiden nog lekker kan intrekken.


De gedroogde worsten worden vervolgens gerookt. Hoe lang, hangt af van heel veel factoren, zoals de luchtvochtigheid. Daarbij komt het ook echt neer op het vakmanschap en de ervaring van Frans en Huub. Maar zoals je ziet, zien de rookworsten er na het roken zo uit als je ze kent. Het eindresultaat is dus een ambachtelijke, gelderse rookworst van de aller hoogste kwaliteit! Benieuwd? Proef zelf maar!

Bestel onze rookworst

Het rookworst seizoen is weer begonnen. Dus bestel nu een heerlijke, ambachtelijke rookworst van Keurslager de Haas.

Direct bestellen!Bekijk onze video

Voor meer video's over onze producten kun je terecht op onze facebook pagina of ons youtube kanaal.


Facebook Youtube

Bestel direct onze rookworst

Het rookworst seizoen is weer begonnen. Dus zet een lekkere stamppot of maaltijd op tafel met een heerlijke, ambachtelijke rookworst van Keurslager de Haas. Onze Gelderse rookworsten krijgen van onze klanten een 8.9!

Rookworst 'fijne'

Onze ambachtelijke gelderse rookworst, maar dan met minder vet. Heerlijk voor bij de stamppot!

Onze ambachtelijke gelderse rookworst, maar dan met minder vet. Heerlijk voor bij de stamppot!

×

Rookworst 'grof'

Een ambachtelijke, gelderse rookworst van de allerhoogste kwaliteit. Beoordeeld met een 8,9.

Een ambachtelijke, gelderse rookworst van de allerhoogste kwaliteit. Beoordeeld met een 8,9.

×

Runderrookworst

Wij selecteren de ingrediënten voor onze runderrookworst met aandacht. En dat proef je!

Wij selecteren de ingrediënten voor onze runderrookworst met aandacht. En dat proef je!

×

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op 026 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder