Kwartel met bospaddenstoelensaus

  • 8 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Wrijf de kwartels licht in met wat
olijfolie en gril ze ongeveer 12 minuten,
of totdat ze gaar zijn, op de
barbecue met de deksel dicht.

Fruit de ui en knoflook aan in de
boter. Snijd de bospaddenstoelen in
grove stukken en voeg deze toe.
Laat dit ongeveer 4 minuten stoven,
totdat de paddenstoelen gekleurd
zijn, maar nog wel een ?bite? hebben.
Blus het af met de cognac. Voeg
daarna de room toe en laat het
geheel zachtjes inkoken.

Ingrediënten

4 kwartels, keukenklaar
250 g bospaddenstoelen, schoongemaakt
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
300 ml room
50 g boter
200 ml cognac