Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Riblappen Van De Fijne Rib

€ 8,35

Dikke riblappen zijn van alle stooflappen de meest malse. Wanneer je het lang stooft dan ontstaat het zogenaamde draadjesvlees*. Pas daarbij wel op. Al te lang braden betekent droog en minder smakelijk vlees. Riblappen, trouwens alle stooflappen, zijn bij
×
Dikke riblappen zijn van alle stooflappen de meest malse. Wanneer je het lang stooft dan ontstaat het zogenaamde draadjesvlees*. Pas daarbij wel op. Al te lang braden betekent droog en minder smakelijk vlees. Riblappen, trouwens alle stooflappen, zijn bij uitstek geschikt voor het maken van een ouderwets lekker jus. Schraap daartoe de aanbaksels in de pan los en maak daarna de jus af.

Van de rib...
Riblappen kunnen worden gesneden van de onderrib, dikke rib of de fijne rib. De onderrib zit bovenaan de rug meteen na de hals. De fijne rib zit meer na het midden en is heerlijk om te stoven. Maar hij wordt ook gebruik voor de cote de boeuf of de tomahawk :dus om te bakken of te grillen. Riblappen bevatten meer vet dan sukade en runderlappen. Dat heeft als voordeel dat er meer smaak aan zit en het vlees lekker smeuig wordt.

Grof snijden of als rollade...
Om riblappen te bereiden moet je zeker 2,5 uur uittrekken. Door het stoven gaat het vlees krimpen en smelt het meeste vet weg. Daarom kun je het vlees het beste in grove stukken snijden. Maar ook als rollade uit de oven zet je hem smaakvol op tafel.

Lekker lang stoven...
Laat het vlees op een laag pitje of in de oven een paar uur stoven, tot het lekker zacht is. Wil je er helemaal geen omkijken naar hebben? Dan is een slowcooker ideaal. Het vlees wordt dan met een elektrisch verwarmingselement op een constante temperatuur gehouden, zonder dat er vuur aan te pas komt. Om in de slowcooker de jus iets te binden, kun je als laatste nog een verkruimelde plak ontbijtkoek toevoegen. Dat geeft ook nog eens een extra smaakje!

Bekijk recepten
2,5 UUR SUDDEREN
Bestrooi de magere riblap met zout en peper.

Braadpan: verhit boter in een braadpan en bak de magere runderlap aan beiden zijden bruin. Voeg een scheutje water of bouillon toe (en eventueel gesneden ui,tomaat,een laurierblaadj en een scheutje azijn).
Ingredienten over dit product zijn opvraagbaar.

Vleessoorten: Rundvlees
Allergenen: Geen.

Datum: 20-3-2020

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op 026 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder