Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Verse Worst

€ 1,38

Belangrijk voor lekkere verse worst is dat het vlees een goede vet-vleesverhouding heeft. Dat maakt vooral varkensvlees erg geschikt, met name van de

×
Belangrijk voor lekkere verse worst is dat het vlees een goede vet-vleesverhouding heeft. Dat maakt vooral varkensvlees erg geschikt, met name van de buik, schouder en de nek. Dit vlees bevat eiwitten die vocht en vet goed vasthouden. Ook kan een worstmaker wat spek toevoegen, dat zowel het vetgehalte als de smaak ten goede komt. Het gebruikte vlees wordt precies lang genoeg gemengd en gekneed totdat het de goede structuur heeft.

Naast goed vlees vraagt verse worst ook om lekkere kruiden. Van basiskruiden als zout, peper en nootmuskaat, tot uitgesproken smaakmakers die een worst een heel herkenbaar karakter geven. Voorbeelden zijn kruidnagel, salie, venkel, koriander of jeneverbes. In de beroemde bratwursten van onze Oosterburen wordt ook vaak marjoraan of knoflook gebruikt. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos: zelfs paddestoelen of fruit kunnen in worst verwerkt worden.

Bekijk recepten
20 MINUTEN RONDOM BRADEN.
Ingredienten over dit product zijn opvraagbaar.

Vleessoorten: Varkensvlees
Allergenen: Geen.

Datum: 29-8-2020

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op 026 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder