Saucijzen met linzen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een koeken- of hapjespan, prik de worstjes een paar keer met een vork en bak ze in circa 5 minuten rondom bruin. Haal de worstjes even uit de pan en fruit in het braadvet de ui en knoflook zachtjes lichtbruin.

Stap 2
Laat het vocht van de linzen voor de helft weglopen in de gootsteen en doe ze dan bij de ui en knoflook in de pan. Leg de worstjes ertussen en laat met een deksel op de pan in 15 minuten gaar stoven. Proef of er nog zout en peper bij de linzen kan en bestrooi met peterselie. Lekker met in de schil gekookte krieltjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

4 saucijzen
2?el vloeibare boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
2 blikjes bruine linzen, bij elkaar 500 g
2 takjes peterselie, fijngehakt

Keukengerei

Koeken- of hapjespan