Lekker Gourmetten

Gourmetten is nog steeds één van de populairste bezigheden tijdens de feestdagen. Al sinds de introductie van gourmetten bestaat het fenomeen gourmetschaal. Behalve de materiaalkeuze van de schalen is er in wezen niets veranderd en dat is vreemd in een tijd die bol staat van verandering. Daarom is het de hoogste tijd voor iets anders, iets nieuws. Dit nieuwe concept is speciaal voor u gemaakt!

De kenmerken van onze gourmetstijl

  • Geen kruisbesmetting doordat er slechts één vleessoort per schaaltje verpakt wordt.
  • Een smaakoverdracht, zelfs vis en sterk gekruide producten kunnen gebruikt worden.S
  • Stijlvolle en elegante uitstraling op tafel.
  • Compleet pakket in één stijl, de schaaltjes zijn ook geschikt om bijgerechten zoals aardappeltjes en groenten te presenteren
  • De compacte schaaltjes zijn aan tafel makkelijk te verdelen en door te geven
  • De schaaltjes zijn voorzien van een deksel, dus u kunt ze stapelen en makkelijk vervoeren
  • Past in elke huishoudkoelkast
  • Variatie, dus geen standaardschalen, u kunt het assortiment naar eigen wens samenstellen

Goede voorbereiding
Bij gourmetten en steengrillen is een goede voorbereiding niet het halve, maar bijna het hele werk. En dat heeft als voordeel dat u niet heen en weer naar de keuken hoeft te rennen. Al het snijwerk, het marineren, het maken van sausjes en het verdelen over schaaltjes, kunt u al ruim eerder doen. Zet alles afgedekt in de koelkast. Geef het vlees wel ongeveer een half uur de tijd om op kamertemperatuur te komen. Dan bakt het beter bruin, zeker in kleine pannetjes.

Voor recepten kijkt u natuurlijk in ons magazine 'Proef' of bij 'Recepten' op deze site.

Voor gourmetten en steengrillen heeft u een ruime keus uit vlees, gevogelte, wild en vleeswaren.

Geschikte vleessoorten zijn:

  • Varkensvlees: haas, oester, schnitzel, filet, fricandeau, gehakt, slavink en lever.
  • Rundvlees: ossenhaas, entrecote, biefstuk, tartaar en gehakt
  • Kalfsvlees: kalfshaas, oester, schnitzel, fricandeau, blinde vink, gehakt en lever.
  • Lamsvlees: lamshaasje, filet, koteletjes, lapjes van de bout, shoarma en gehakt
  • gevogelte: kip- en kalkoenfilet
  • wild: alle malse magere delen van wild zijn geschikt: hazenrugfilet, konijn, eendenborst, duivenborst, reebiefstukjes, wildzwijn biefstukjes
  • Vleeswaren: ham, bacon, casselerrib, spekjes, boterhamworst, gebraden gehakt, cocktailworstjes. Vooral voor kinderen zijn vleeswaren een goede keus omdat die alleen maar opgewarmd moeten worden en dus snel klaar zijn.

Tips voor steengrillen:
Zet het apparaat op een stevige, vlakke ondergrond en pas op voor vlugge kinderhandjes. Plak het snoer 

Plak het snoer eventueel vast aan een tafelpoot. Laat de lavasteen van een elektrische steengrill een half uur van te voren voorverwarmen. Iedereen strooit wat zout op de hete steen en legt daar een stukje vlees op. Het zout kruidt het vlees en zorgt er tevens voor dat het vlees minder aanplakt. Na twee tot drie minuten is de onderkant knapperig bruin gebakken. Strooi weer wat zout op de steen, draai het stukje vlees om en laat het nog twee minuten bakken.

Voorkom dat er sausjes op de steen belanden want die gaan aanbakken, verbranden en roken. Veeg de steen van tijd tot tijd schoon met keukenpapier of krab aanbaksels weg met een houten spatel.

Alle tips nog even op een rij:

  • Gebruik niet te veel boter of olie.
  • Bak de sausjes niet mee.
  • Bak varkensvlees altijd helemaal gaar.
  • Kook lever even voor om spetteren te voorkomen.

 

Bekijk & bestel