Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Maken van Rookworst


Vlees van onze varkens wordt door de Huub of Frans vermalen. Het gemalen vlees wordt door Huub en Frans op smaak gebracht met kruiden. Elke slager heeft daar uiteraard zijn eigen geheime kruidenrecept voor, waarmee hij inspeelt op de smaak van zijn klanten.


Vervolgens gaat het vlees de mengmachine in. Dat proces luistert heel nauw: te kort mengen en het vlees wordt rul en valt uit elkaar. Te lang mengen en de worst wordt te hard.


Als het ‘worstdeeg’ de juiste consistentie heeft en de kruiden zijn toegevoegd, wordt het op
ambachtelijke wijze ‘afgestopt’ in een natuurlijke varkensdarm. Dan wordt het rustig gedroogd, zodat de kruiden hun smaak af kunnen geven.


De gedroogde worsten hangen te roken. Hoe lang, hangt af van heel veel factoren, zoals de luchtvochtigheid. Daarbij komt het ook echt neer op het vakmanschap en de ervaring van Frans en Huub. Proef zelf maar!

Bekijk onze video

Voor meer video's over onze producten kun je terecht op onze facebook pagina of ons youtube kanaal.


Facebook Youtube

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op (026) 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder