Over kip ‘Tante Door ‘

100% HOLLANDSE KIP, ANTIBIOTICA VRIJ VLEES

Fijn dat je de tijd neemt om meer over Tante Door kip te weten te komen. Dat betekent dat je interesse hebt in wat je eet en waar jouw eten vandaan komt.

Rust en ruimte

Het ras is Ross Ranger dit is een langzaam groeiend ras. Tante door groeit op in een ruime* stal en de boer laat haar in alle rust groeien. Door de ramen en deuren in de stal heeft Tante Door een natuurlijk dag- en nachtritme en gaat daarom ook rusten zodra de avond valt.

Tante Door stempel

Optimale omstandigheden kuikens

De eerste drie weken, als Tante Door nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Voeding en antibiotica

Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De voeding van de kip is 100% plantaardig*¹ en bestaat uit verschillende soorten granen zoals: tarwe, maïs en haver, hier worden nog mineralen, vitaminen en soja aan toegevoegd. De soja is verantwoorde soja, dit houdt in dat er bij het telen is gelet op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Tante Door dus niet toegediend. Het Tante Door is volledig antibiotica vrij*².

*¹ Tijdens de beginfase als Tante Door nog een klein kuikentjes is voegen we zalmolie toe aan het voer voor een goede weerstand en sterke ontwikkeling. Verder krijgt Tante Door alleen 100% plantaardige voeding.

*² Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en het liefst uit te sluiten. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van Tante Door kippen altijd antibiotica vrij, maar ook zeker coccidiostatica vrij is.

Minder stresshormoon

Bij het transport en de verwerking van Tante Door wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens geslacht. De ambachtelijke* verwerking vindt volledig in Nederland plaats. Er wordt gewerkt met apparatuur waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding. Zo kun jij genieten van een heerlijk stukje kip.

*t.o.v. reguliere kip

Tante Door kip
Tante Door

Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst van Waarde heeft in oktober 2019 een uitzending gemaakt over o.a. onze Tante Door kippen, ze nemen een kijken bij een van onze boeren en vertellen je meer over het gebruik van coccidiostatica en antibiotica in de pluimvee industrie. Benieuwd? Bekijk de aflevering hier.


Klantbeoordeling gemiddeld 8.4