Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Curry van Kippendij

Ingrediënten

500 gram Tante Door kippendij
50 gram gele curry pasta
1 rode ui
1 blikje kokosmelk
1 blikje kikkererwten
2 teentjes knoflook
2 el sesam
1 zakje doperwtjes (diepvries)
1 courgette
1 bakje champignons
380 pandanrijst
Verse munt

Bereiding

1. Snijd de kippendij in blokjes en de rode ui in parten. Bak de kippendij aan in een braadpan, voeg de rode ui en gele curry pasta toe, bak 2 minuten door.
2. Blus af met de kokosmelk en laat 25 minuten zachtjes doorkoken.
3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Pureer daarna de kikkererwten (inclusief het vocht) met de knoflook en de sesam, zodat er een hummus ontstaat. Voeg toe aan de curry, zodat deze nog even meekoken.
5. Snijd de courgette en de champignons grof en voeg toe aan de curry, zodat deze nog even kan meekoken.
6. Voeg tot slot de doperwten en vers gesneden munt toe. Serveer met de gekookte rijst.

Bron: Veldhoven

Receptinformatie

4 personen
20-30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
410 kcal (1720 kj). eiwit: 17 g. vet: 32 g (waarvan 29 g onverzadigd).koolhydraten: 11 g.

Altijd op de hoogte

Ontvang maandelijks recepten, tips, acties, en meer...

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op (026) 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder