Hachee

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de uien lichtbruin. Roerbak het vlees mee en voeg de tomatenpuree toe. Strooi de bloem en kruidenmix erover en roer alles goed om.

Stap 2
Blus af met de bouillon en azijn en laat met de deksel op de pan in 1,5 uur gaar stoven. Roer af en toe om en controleer of er nog genoeg vocht bij het vlees zit, voeg anders een beetje water of bouillon toe. Breng als nodig is op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en sperziebonen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

1 hacheepakket (500 g vlees en 500 g uien, kruidenmix)
2 el olie
1 el tomatenpuree
3 el bloem
3/4 liter runderbouillon
2 el rode wijn azijn
zout en peper

Keukengerei

Braadpan