Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Hertenbiefstuk

Ingrediënten

4 hertenbiefstukken 150 g
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 takjes tijm
1 laurierblad
2 theelepels zwarte peperkorrels
400 ml volle rode wijn
200 ml kalfsbouillon
40 g pure, extra bittere chocolade
6 stronken witlof
4 plukjes waterkers
Boter en olijfolie
Peper en zout

Bereiding

1.Begin met de saus. Fruit de sjalotjes en knoflook met de tijm, het laurierblad en de peperkorrels in 25 gram boter in een pan tot ze goudbruin zijn. Blus de aanbaksels af met kalfsbouillon en giet er dan de wijn bij. Kook het mengsel in tot er ongeveer 200 ml stroperig vocht over is.

2.Giet de saus door een fijne zeef in een kom. Doe de saus terug in de pan. Roer de chocolade erdoor tot die gesmolten is, maar laat de saus niet aan de kook komen. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.

3.Snijd de stronken witlof doormidden en smeer ze in met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en gril de witlof in 10 tot 15 minuten in de grillpan, tot ze zacht zijn.

4.Dep de hertenbiefstukjes droog met keukenpapier. Verhit 25 gram boter in een pan en bak de hertenbiefstukjes rondom in ongeveer 5 tot 10 minuten mooi ros (afhankelijk van de dikte van de biefstukjes). Haal de hertenbiefstukjes uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en dek ze af met aluminiumfolie. Laat het vlees minimaal 5 minuten rusten.

5.Serveer de hertenbiefstuk in plakken op de gegrilde witlof en schenk de saus erlangs. Garneer met waterkers.

Bron: Proef 2017

Receptinformatie

4 personen
0-20 minuten
Hapjes
Nederlands
425 KCAL (1785 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 22 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.

Altijd op de hoogte

Ontvang maandelijks recepten, tips, acties, en meer...

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op (026) 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder