Karbonadegoulash

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes uit totdat ze krokant zijn, voeg dan de blokjes karbonade toe en bak ze mooi rondom bruin.

Doe de ui, paprikablokjes, paprikapoeder en knoflook erbij en bak die nog even mee. Giet daarna de tomatenblokjes, rode wijn en bouillon erbij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.

Serveer de goulash in een diep bord met de tijmblaadjes en een lepel crème fraîche. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten


4 schouderkarbonades (zonder bot, in blokjes)
100 g magere spekblokjes
2 uien, in blokjes gesneden
2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
2 teentjes knoflook, fijngesneden
100 ml rode wijn
100 ml runderbouillon, van blokje
1 potje crème fraîche
5 takjes verse tijm
Peper en zout