Kipstoofpot

  • 4 personen
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd het kippenvlees in kleine stukken en bestrooi het met peper en zout. Bak het vlees in 3 eetlepels olijfolie en een klontje boter rondom bruin.

Snijd het kippenvlees in kleine stukken en bestrooi het met peper en zout. Bak het vlees in 3 eetlepels olijfolie en een klontje boter rondom bruin.

Voeg de tijm, rozemarijn, venkelzaad en geperste knoflook toe. Plus de rasp en sap van de citroen.

Giet wijn en fond in de pan en laat dit geheel 2 uur op heel zacht vuur sudderen.
Doe een half uur voor het serveren de tomaatjes en de pepperoni erbij.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

800 g kippendijenvlees
Peper en zout
Olijfolie
Boter
4 uien, in halve maantjes gesneden
4 theelepels tijmblaadjes
2 takken rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
4 theelepels venkelzaad, gekneusd
4 tenen knoflook, geperst
Sap en rasp van 1 citroen
1 pot gevogeltefond (380 ml)
0,5 l witte wijn
16 baby pepperoni
16 kleine trostomaatjes