Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Kipstoofpot

Ingrediënten

800 g kippendijenvlees
Peper en zout
Olijfolie
Boter
4 uien, in halve maantjes gesneden
4 theelepels tijmblaadjes
2 takken rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
4 theelepels venkelzaad, gekneusd
4 tenen knoflook, geperst
Sap en rasp van 1 citroen
1 pot gevogeltefond (380 ml)
0,5 l witte wijn
16 baby pepperoni
16 kleine trostomaatjes

Bereiding

Snijd het kippenvlees in kleine stukken en bestrooi het met peper en zout. Bak het vlees in 3 eetlepels olijfolie en een klontje boter rondom bruin.

Snijd het kippenvlees in kleine stukken en bestrooi het met peper en zout. Bak het vlees in 3 eetlepels olijfolie en een klontje boter rondom bruin.

Voeg de tijm, rozemarijn, venkelzaad en geperste knoflook toe. Plus de rasp en sap van de citroen.

Giet wijn en fond in de pan en laat dit geheel 2 uur op heel zacht vuur sudderen.
Doe een half uur voor het serveren de tomaatjes en de pepperoni erbij.

Bron: Proef 2018

Receptinformatie

4 personen
0-20 minuten
Nederlands
565 KCAL (2375 KJ). EIWIT: 48 G. VET: 29 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

Altijd op de hoogte

Ontvang maandelijks recepten, tips, acties, en meer...

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op (026) 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder