Koolrabi-witlofstamppot

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng het gehakt met kerriepoeder, sambal, knoflook, ketjap, verkruimelde crackers en het ei. Kneed dit goed door elkaar en rol er dan ongeveer 20 balletjes van.

Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en bak de balletjes door tot ze gaar zijn (ongeveer 12 minuten).

Kook de aardappelen en koolrabi in 20 minuten gaar. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten.

Stamp de aardappelen en koolrabi tot een grove stamppot. Voeg een klein scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng de stamppot op smaak met peper en zout. Leg wat gesneden witlof apart voor de garnering en roer de rest door de stamppot.

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de overige witlof en serveer met de pittige rundergehaktballetjes.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

GEHAKTBALLETJES:
- 500 g rundergehakt
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 6 cream crackers, verkruimeld
- 1 ei
- 40 g boter
- Scheutje ketjap manis

STAMPPOT:
- 900 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 Koolrabi, geschild en in blokjes
- 1 scheutje melk
- 4 theelepels mosterd
- 500 g witlof, fijngesneden
- Peper en zout