Pasta met rookworst en chorizo en tomatensaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Wel de rookworst en snijd de worst in halve plakjes van 0,5 cm dik. Snijd de chorizo in blokjes. Snijd de gewassen courgette met de schil eerst in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 0,5 cm dik. Snipper de ui en de knoflook.

Stap 2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat uitlekken.

Stap 3
Maak intussen de saus. Verhit de olie in een pan met een anti-aanbaklaag en laat de beide soorten worst kort bakken. Voeg de courgette, de ui en de knoflook toe en laat omscheppend bakken tot de ui glazig is. Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus zachtjes koken tot de pasta klaar is. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en bind bij met wat ma?zena of allesbinder. Schep de saus door de pasta en serveer meteen. Zet desgewenst nog geraspte kaas op tafel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 rookworst ongeweld (circa 250 g)
150 g chorizo, in dikke plakken
1 courgette
1 ui
1-2 teentjes knoflook
300 g pasta (bijvoorbeeld penne of andere buisjespasta)
2 eetl. olie
1/4 l gezeefde tomaten (pasata) uit pot of pak
1 theel. gedroogde gemengde Italiaanse kruiden
zout en versgemalen peper
desgewenst aangeroerde ma?zena of allesbinder

Keukengerei

Steelpan Kookpan Vergiet Hapjespan