Rookworst met pompoenpuree

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de ui met de currypasta glazig.
Voeg de kokosmelk, 200 ml water, pompoen- en aardappelblokjes toe en laat circa 20 minuten stoven op een lage stand.

Verwarm de rookworst 15 minuten in water dat net niet kookt. Giet de aardappelen met de pompoen af en bewaar 100 ml kookvocht. Stamp ze met het achtergehouden kookvocht tot een smeuïge stamppot.

Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de rookworst en garneer het gerecht met de cashewnoten en de blaadjes selderij.

TIP:

Pompoen kun je invriezen. Blancheer de rauwe pompoen eerst 2 tot 3 minuten. Bij minimaal -18° is de pompoen tot 12 maanden houdbaar.

Gebruik bij voorkeur flespompoen. Deze bevat weinig zaadjes en vruchtvlees en is daardoor makkelijker te snijden dan een ronde pompoen.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 2 rookworsten
- 1 kg flespompoen, in blokjes gesneden
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 3 el Thaise rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml water
- 75 g cashewnoten
- 40 g selderij
- Peper en zout