Runderstoof

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de riblappen in blokken van 3 cm, bestrooi de stukken vlees met zout en peper en wrijf deze in met mosterd.

Bak de blokken in 50 gram boter om en om bruin in 5 minuten en zet ze daarna even apart.

Fruit de uien in een klontje boter (30 g) en snijd de appels en wortels in blokken van 2 cm.
Schep alles in een ovenschaal en giet het bokbier en runderfond eroverheen.

Voeg de lepel stroop samen met de suiker toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet deze 4 uur in het midden van de oven. Het laatste halfuur kan de folie eraf.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

800 g riblappen
Peper en zout
1 eetlepel grove mosterd
Boter
2 uien gesnipperd
3 Braeburn appels
400 g gele en oranje wortel, schoongemaakt
1 pot runderfond 380 ml
600 ml bokbier
1 eetlepel appelstroop
2 eetlepels rietsuiker