Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Varkensfilet

Ingrediënten

- 700 g varkensfilet, aan één stuk
- 2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 6 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels sojasaus
- 500 g groene asperges
- 200 g spekblokjes, uitgebakken
- 2 Elstar appels, geschild en in blokjes gesneden
- 2 rode uien, gepeld en in halve maantjes gesneden
- 75 g boter
- Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak inkepingen in de filet van 1,5 cm in de breedte en stop er plakjes knoflook in.
Maak van de appelstroop, sojasaus, peper en zout een marinade en wrijf het vlees ermee in.

Wrijf een ovenschaal in met boter, leg de varkensfilet erin en zet de schaal 45 minuten in de oven of tot het vlees een kerntemperatuur van 60 graden heeft.

Verwijder de uiteinden van de asperges en gril de asperges totdat ze beetgaar zijn.

Fruit in een koekenpan de ui glazig en voeg de appelblokjes toe totdat ze zacht zijn.

Doe er als laatste de uitgebakken spekblokjes bij en laat dit nog 2 minuten bakken.
Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten.

Verdeel de asperges over de borden, snijd het vlees in plakken. Leg het vlees op de asperges en schep hier het mengsel van ui, appel en spekjes op. Verdeel tot slot het braadvocht eroverheen.

Bron: Proef 2020

Receptinformatie

4 personen
30-60 minuten
Hoofdgerecht
Makkelijk
Nederlands
Winter
650 KCAL (2730 KJ). EIWIT: 49 G. VET: 37 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 29 G.

Altijd op de hoogte

Ontvang maandelijks recepten, tips, acties, en meer...

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op 026 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder