Varkensribstuk met sinaasappeljus

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vetlaag van het vlees om de 2 cm in, wrijf de vetlaag in met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi dit ruim met zeezout. Leg het vlees op het rooster in de oven boven een braadslede en braad het 15 minuten. Schakel de oventemperatuur terug naar 160 graden en braad het vlees nog 45 minuten tot de korst knapperig en het vlees gaar is (of de kerntemperatuur 58 graden). Doe de ui er na 15 minuten bij.

2. Breng de kippenbouillon met het sinaasappelsap aan de kook. Voeg de mosterd toe. Laat het mengsel even doorkoken. Draai het vuur uit en roer er sinaasappeljam doorheen.

3. Haal de schaal uit de oven, snijd het vlees in plakken en serveer ze met de sinaasappeljus.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

- 500 g varkensribstuk met speklaag
- 1 grote rode ui, in partjes
- 100 ml kippenbouillon
- 100 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 4 eetlepels sinaasappeljam
- Olijfolie
- Peper en zeezout