Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Zijlende

Ingrediënten

800 g runderzijlende aan eŽeŽn stuk
500 g witte asperges, geschild
125 g gezouten roomboter
Half bosje dragon, fijngehakt
150 g kerstomaatjes
1 eetlepel poedersuiker
Olijfolie
Suiker
Zout

Bereiding

Richt de barbecue in met kolen aan eŽeŽn kant. Verwarm de barbecue op 160 graden. Bestrijk de zijlende met 3 eetlepels olijfolie en wat zout. Bak het vlees aan beide kanten aan en laat het dan indirect ongeveer 10 minuten nagaren tot de kerntemperatuur 48 graden is.

Zet de asperges op met koud water en een schep suiker, breng ze aan de kook en zet het vuur uit.

Laat de asperges afhankelijk van de dikte maximaal 5 minuten net beetgaar worden. Contro­leer ze tussentijds met een vork op gaarheid. Laat ze goed uitlekken, besmeer ze met een eetlepel olijfolie en gril ze enkele minuten op de barbecue.

Smelt de boter met de dragon zonder dat de boter verkleurt.

Bak de kerstomaatjes in 2 eetlepels olijfolie op laag vuur, bestrooi ze met de poedersuiker en laat ze licht karamelliseren.

Snijd de zijlende in vier mooie stukken, verdeel de asperges over de borden en leg de zijlende er­ bovenop. Schep er wat dragonboter overheen en maak het geheel af met de zoete kerstomaatjes.

Bron: Proef 2018

Receptinformatie

4 personen
0-20 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
585 kcal (2455 kj). eiwit 48 g. vet 40 g (waarvan 20 g onverzadigd). koolhydraten 7 g.

Altijd op de hoogte

Ontvang maandelijks recepten, tips, acties, en meer...

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op (026) 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder