Bietenstamp met waterkers en rookworst

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de aardappels op in ruim water met een schep zout. Kook ze tot ze gaar zijn en giet ze af. Leg ondertussen de rookworsten in een andere pan met zacht kokend water. Houd de worsten circa 20 minuten tegen de kook aan. Verwarm de bietjes 2 minuten in de magnetron en pluk de waterkers van de stelen. Pureer de aardappels met de melk en klop dan de boter erdoor. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de bietjes bosuitjes en waterkers door de puree. Warm eventueel nog een paar minuten door en serveer met de rookworst.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

2 rookworsten
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
zout en versgemalen peper
500 g gekookte bietjes, geraspt
100 g waterkers
2 dl warme melk
50 g boter
2 bosuitjes, fijngehakt

Keukengerei

kookpan (2x) stamper