Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Boerenkool met rookworst

Ingrediënten

1 rookworst (rauw of gegaard)
1-1,5 kg aardappelen
ruim 1 kg boerenkool (ongesn.)
of 600 g gesneden boerenkool
zout en versgemalen peper
25 g boter
circa 1/8 lt melk
desgewenst scheutje azijn

Bereiding

Stap 1
Snijd de geschilde aardappelen
in stukken. Trek de gewassen
boerenkool zonodig van de
dikke nerven en snijd in smalle
reepjes.
Stap 2
Giet een laagje van circa 3 cm
water in een pan, voeg wat
zout toe, schep de aardappelen
in de pan en schep daarop de
boerenkool. Gaar de rauwe
rookworst circa 25 minuten in
een ruime hoeveelheid heet
(niet kokend) water, of leg de
reeds gegaarde rookworst op
de boerenkool te warmen.
Breng aan de kook, draai het
vuur laag en laat met het
deksel op de pan circa 25 min.
koken tot de aardappelen goed
gaar zijn.
Stap 3
Giet af en stamp de aardappelen
en de boerenkool door elkaar.
Voeg de boter, de melk en
eventueel de azijn toe en breng
de stamppot zonodig verder op
smaak met zout en peper.
Snijd de worst in schuine plakjes
en leg ze op de stamppot.
?

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Receptinformatie

4 personen
30-60 minuten
Hoofdgerecht
Zeer makkelijk
Nederlands
Winter
Voedingswaarde per persoon:
kcal 591
kjoules 2482,
eiwit 22 g
vet 31 g,
koolhydraten 56 g

Keuken gerei

Kookpan
Steelpan

Altijd op de hoogte

Ontvang maandelijks recepten, tips, acties, en meer...

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op 026 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder