Bonenschotel met rookworst

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager. Snijd de worst in plakjes van circa 1 cm dik. Snipper de ui. Snijd de paprika zonder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes. Spoel de bruine bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Laat de ananasblokjes uitlekken en vang het sap op.

Stap 2
Verhit de olie in een pan en laat de ui glazig fruiten. Laat de paprikablokjes een paar minuten omscheppend mee fruiten. Voeg de bruine bonen, de plakjes worst en de ananasblokjes toe en laat omscheppend doorwarmen.Roer de ma?zena aan met het opgevangen ananassap en schep door de bonen. Laat doorwarmen tot het vocht is gebonden. Breng op smaak met wat zout en peper en voeg, als het ananassap te zoet is, een scheutje azijn toe. Schep kort voor het serveren de bosui door de bonen. Lekker met sla en desgewenst geroosterd volkorenbrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

1 rookworst
1 flinke ui
1 rode paprika
2 bosuitjes
1 blik of pot bruine bonen (800 gram)
1 blikje ananasblokjes (200 gram)
4 eetlepel plantaardige olie
2 theel. ma?zena
zout en versgemalen peper
desgewenst een scheutje azijn

Keukengerei

Kookpan Vergiet Hapjespan