Erwtensoep met rookworst met procureur

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussengerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng 2 liter water aan de kook met
1 eetlepel zout, de laurierblaadjes, de
procureur en het ontbijtspek. Haal het
schuim van de soep en laat het vlees met
de deksel op de pan 30-40 minuten garen.

Haal het vlees uit de pan, snijd het fijn
en doe het terug. Voeg de winterpenen,
knolselderij, prei, uien en spliterwten toe
en laat het geheel 20-25 minuten koken.

Doe in de laatste 10 minuten de rookworst
en de diepvrieserwtjes erbij. Haal
na 10 minuten de rookworst uit de pan,
snijd deze in plakjes en doe deze terug in
de soep.

Verwijder de laurierblaadjes, breng het
geheel op smaak met peper en zout en

Ingrediënten

250 g procureur
200 g gerookt ontbijtspek, aan een stuk
1 rookworst
2 winterpenen, in gehalveerde plakjes
Halve knolselderij, in blokjes
2 preistengels, in dunne ringen
2 uien, in halve ringen
Half bosje bladselderij, gehakt
2 laurierblaadjes
400 g spliterwten
200 g diepvrieserwtjes