Gegratineerde knolselderijpurree met rookworst

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Wel de rookworst 15 minuten in water tegen de kook aan. Zet ondertussen de aardappelen en knolselderijblokjes op met water en zout en laat in circa 15 minuten gaar koken. Giet ze af en voeg de warme melk en boter toe. Maak er een romige puree van en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 225?C. Vet een ovenschaaltje in met een kwastje boter en vul met de puree. Snijd de worst in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op de puree. Meng de twee soorten kaas en verdeel dit over het gerecht. Laat de kaas in circa 10 minuten goudbruin gratineren. Lekker met alle soorten groenten.

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

1 fijne of grove rookworst
500 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
500 g knolselderij, geschild en in blokjes
zout en versgemalen peper
200 ml warme melk
50 g boter
versgeraspte nootmuskaat
100 g geraspte kruidnagelkaas
50 g geraspte belegen kaas

Keukengerei

Ovenschaal