Lichte erwtensoep met munt en rookworst

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Wel de rookworst 20 minuten in heet water tegen de kook aan. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin zachtjes de prei, munt en doperwtjes. Laat het niet bruin worden anders wordt de soep bitter! Voeg de bouillon toe en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.

Stap 2
Maak ondertussen de croutons door blokjes witbrood al omscheppend in een beetje olijfolie in 2-3 minuten krokant en lichtbruin te bakken. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met peper en zout.

Stap 3
Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en snijd de rookworst in dunne plakjes. Dien de soep heet op met plakjes worst, croutons en nog wat gesnipperde muntblaadjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

1 verse rookworst
2 el vloeibare boter
2 dunne prei stelen, in dunne ringen
1 bosje munt, alleen de blaadjes
500 g diepvries doperwtjes
1 liter kippenbouillon
2 sneetjes witbrood, in blokjes
extra vergine olijfolie
zout en vers gemalen peper

Keukengerei

Steelpan Kookpan Koekenpan Blender of staafmixer