Pasta met rookworst en champignons

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat de verse rookworst wellen (of neem een voorgegaarde rookworst) en snijd die in dunne plakjes. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Halveer de prei in de lengte, spoel goed schoon onder de koude kraan en snijd in boogjes.

Stap 2
Verhit de olie of de boter in een grote koekenpan en laat de worst en de champignons circa 5 minuten bakken.
Voeg de prei toe en laat omscheppend nog circa 6 minuten bakken.

Stap 3
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar, giet af en laat uitlekken. Doe de pasta terug in de pan en schep het worstmengsel erdoor. Bestrooi met de geraspte kaas en wat peper, schep goed om en proef of er nog zout bij moet.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 9

Ingrediënten

300 gram fusili (spiraaltjespasta)
1 rookworst
250 gram kastanjechampignons
1 steel prei
3 eetl. olie of 50 gram boter
4 eetl. versgeraspte belegen Goudse kaas
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Steelpan Koekenpan Kookpan Vergiet