Rookworst met Chinese kool en cashewnoten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Neem een wok en bak de rookworst in de sesamolie in 3 tot 4 minuten bruin, voeg knoflook en peper toe en bak deze even mee.
Voeg daarna de uien, paprika en shiitake toe en bak het geheel goed door. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

Doe de Chinese kool erbij. Bak deze mee, schep alles goed door elkaar en blus af met de vissaus en het sap van de limoenen. Doe er de cashewnoten bij en garneer met de gehakte koriander.

Bron: Proef 7 2012

Ingrediënten

2 rookworsten, in reepjes gesneden
1 Chinese kool, in grove stukken
150 g cashewnoten, ongezouten maar wel gebrand
2 eetlepels sesamolie
1 rode peper, fijn gesneden zonder de zaadjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 rode uien, in halve ringen
1 rode paprika, in reepjes
1 bosje korianderblaadjes grof gehakt
250 g shiitake, fijngesneden
3 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
Sap van 2 limoenen
50 g boter