Stamppot met snijbonen en gegrilde rookworst

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en laat de snijbonen in een bodempje water al roerend ontdooien.
Voeg de witte bonen met vocht toe en kook deze samen met de snijbonen zachtjes vijf minuten door.

Snijd de rookworst in de lengte doormidden en verhit een grillpan. Gril hierin de rookworst aan beide kanten. Bak ondertussen de spekblokjes in een beetje boter en voeg hieraan
de mosterd toe.

Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een grove puree. Giet de bonen af en vang het kookvocht op. Schep beide soorten bonen en het spek door de puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuiger te maken. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen.

Snijd de rookworst in grove stukken. Verdeel de puree over vier borden en serveer deze met de rookworst en de gehalveerde Amsterdamse uien.

Bron: Proef 2 2014

Ingrediënten

250 g rookworst
250 g gerookte spekblokjes
1 kg aardappelen iets kruimig, geschild en gehalveerd
600 g Hollandse gesneden snijbonen, diepvries
330 g witte bonen
2 eetlepels Dijon mosterd
Half potje Amsterdamse uien (pot 340 g)