Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Stevige tomatensoep met rookworst

Ingrediënten

1 grove rookworst
50 g ontbijtspekblokjes
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el tomatenpuree
1 el gedroogde oregano
100 g linzen
1 blikje tomatenblokjes (400g)
500 ml runder- of kippenbouillon
zout en vergemalen peper of bouillonblokje
4 bosuitjes, in ringetjes
handje verse tuinkruiden zoals peterselie, basilicum en bieslook

Bereiding

Wel de rookworst 15 minuten in water tegen de kook aan. Verwarm ondertussen de olie in een soeppan en bak de spekblokjes op zacht vuur uit. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak circa 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog een minuut mee. Voeg de oregano, linzen, tomatenblokjes en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat op zacht vuur met het deksel op de pan 20 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng verder op smaak met zout en peper of een bouillonblokje. Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe. Dien de soep op met de bosui en kruiden. Lekker met een lepeltje cr?me fra?che en vers gebakken brood.

Bron: KmdK 09-2008

Receptinformatie

4 personen
20-30 minuten
Hoofdgerecht
Vrij makkelijk
kcal (kj) 377 (1583), eiwit 16 g, vet 29 g, koolhydraten 13 g.

Keuken gerei

Soeppan, staafmixer

Altijd op de hoogte

Ontvang maandelijks recepten, tips, acties, en meer...

Vragen?

Heeft u vragen? Bel ons op 026 33 357 71 of kom gewoon even langs in een van onze winkels. Wij staan voor u klaar met een goed en smaakvol advies!


Lees verder