Zuurkoolsoep met grove mosterd en rookworst

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Spoel de zuurkool goed af onder koud water en doe in een kookpan met de kippenbouillon, room, mosterd en de ui.

Breng aan de kook en voeg de kruidnagel en laurier toe. Laat de soep 5 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en haal hem door een fijne zeef.

Leg de plakjes rookworst in een soepbord en verwarm kort in de oven.

Schuim voor een zachte smaak de soep op met de staafmixer en een klontje koude boter.

Vul de borden en garneer met een snufje nootmuskaat.

Ingrediënten

1000 g zuurkool van het vat
1 ui in ringen
5 dl kippenbouillon
1 dl room
1 eetlepel grove, Limburgse mosterd
1 rookworst in plakjes
1 mespunt nootmuskaat
1 kruidnagel
1 laurierblad
klontje boter