Aardappelkoekjes met spek

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Schil de aardappelen, laat ze heel en kook ze 5 minuten. Niet langer, anders kunnen ze niet meer geraspt worden. Giet ze af en laat ze afkoelen tot handwarm.

Stap 2
Verwarm een koekenpan en bak het ontbijtspek erin uit. Rasp de aardappelen boven een schaal en doe daar de spekjes, peterselie en eieren bij. Meng goed met elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3
Verwarm in dezelfde koekenpan de boter en leg kleine bergjes van het aardappelmengsel in de pan. Druk ze zachtjes wat platter en laat ze circa 3 minuten bakken, draai ze om met een platte spatel en laat de andere kant ook 3 minuten bakken.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

150 g ontbijtspekplakjes, in reepjes
500 g grote vastkokende aardappels
1 el fijngehakte peterselie
2 losgeklopte eieren
zout en peper
2 el vloeibare boter

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Rasp Schaal