Stap 1
Kook de aardappels in de schil gaar, giet ze af, spreid ze uit op een schaal en laat ze afkoelen tot lauw.
Stap 2
Maak ondertussen een dressing van de mayonaise, mosterd, olie, azijn, zout en peper. Hak of scheur de kruiden klein. Pel de aardappels en snijd ze in blokjes of plakjes.
Stap 3
Meng de lauwe aardappels met de dressing, sjalot en kruiden en maal er nog naar smaak peper en zout over. Het is lekker om deze salade een paar uur vooraf te maken. Zorg er echter wel voor dat ze op kamertemperatuur wordt gegeten.
Stap 4
Verdeel de aardappelsalade op de borden en drapeer de vleeswaren eromheen. Garneer verder met olijven, zongedroogde tomaatjes uit olie en croutons.
250 g antipasti vleeswaren
500 g nieuwe aardappels
3 el. goede mayonaise
1 tl. mosterd
1 el. extra vergine olijfolie
1 el. witte balsamicoazijn
peper en zout uit de molen
een hand vol verse kruiden zoals, peterselie, bieslook, kervel, basilicum
1 sjalotje, fijngehakt
Kookpan Vergiet Kommetje