Aardappelsalade met Casselerrib

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de aardappelen gaar, giet ze af, laat ze uitlekken en snijd ze in partjes of blokjes. Roer terwijl de aardappelen koken de bouillon, de olijfolie, de mosterd, de helft van het citroensap, de suiker en wat zout en peper in een grote kom door elkaar. Schep de warme aardappelblokjes door deze dressing en laat goed intrekken.
Stap 2
Snijd de plakken Casselerrib in reepjes. Snijd de rucola naar wens grof. Was de peren goed af onder de warme kraan, snijd ze in vieren en snijd de kwarten met de schil en zonder het klokhuis in plakjes of blokjes. Bedruppel ze meteen met het resterende citroensap, om verkleuren te voorkomen. Schep de Casselerrib, de plakjes peer en de rucola door de aardappelsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 2

Ingrediënten

250 g Casselerrib in niet te dunne plakken (vleeswaren)
1 kg vastkokende
aardappelen
1,5 dl kippenbouillon
4 eetl. olijfolie
1 flinke eetl. grove
mosterd
sap van 1 citroen
1 theel. suiker
zout en versgemalen peper
1 bosje rucola
2 rijpe peren

Keukengerei

Kookpan Kom