Aardappelsalade met geroosterde parmaham en kappertjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de krieltjes in water met wat zout in circa 10 minuten gaar (kijk bij voorgekookte krieltjes op de verpakking voor de juiste kooktijd). Snijd intussen de augurkjes in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
Stap 2
Giet de krieltjes af, laat ze droog stomen en doe ze in een grote kom. Laat ze afkoelen. Klop de zure room op met de olijfolie en meng dit met de krieltjes. Schep er dan de bosui, kappertjes en peterselie door. Breng de aardappelsalade op smaak met wat zout en/of peper. Stap 3
Bak de parmaham met een beetje olijfolie in een koekenpan tot het knapperig is. Breek het in stukjes en meng het door de salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

100 g parmaham 750 g geschrapte krieltjes zout en versgemalen peper 4-6 augurkjes
2-3 bosuitjes bekertje zure room 4 eetl. kappertjes peterselie

Keukengerei

Kookpan Kom Koekenpan