Aardappelsalade met gevulde vleeswaren

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 minuten gaar (afhankelijk van de maat en de soort). Giet ze af, spoel ze af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.

Stap 2
Snipper intussen de ui en de knoflook en doe ze met de kruiden en de olie in een kom. Zet 3 minuten op 750 Watt in de magnetron. Roer de azijn, wat zout en peper en 4 eetlepels heet water door de ui. Snijd de warme krieltjes doormidden en schep ze door het uienmengsel. Laat tot kamertemperatuur afkoelen en schep af en toe een keer om. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Stap 3
Snijd de worteltjes, augurkjes, paprika’s en bleekselderij in reepjes van ongeveer gelijke lengte. Rol de bundeltjes gemengde groenten in de vleeswaren.

Stap 4
Warm de aardappelsalade voor het serveren 2-3 minuten op in de magnetron en schep er de peterselie of de bieslook door. Leg de bontgekleurde rolletjes op de aardappelsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

Voor de aardappelsalade:
1 kg geschrapte krielaardappeltjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
3 eetl. olijfolie
2 eetl. witte wijnazijn
zout en versgemalen peper
2 eetl. fijngehakte peterselie of in ringetjes geknipte bieslook
Voor de gevulde vleeswaren:
300 gram gemengde gesneden vleeswaren naar keuze (bijvoorbeeld gekookte ham, rauwe ham, cervelaatworst, salami, kip- of kalkoenrollade)
Voor de rauwkostvulling: worteltjes, augurkjes, rode en groene paprika, bleekselderij.

Keukengerei

Kookpan Vergiet Kom