Aardappelsalade met knakworst, paprika en doperwtjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes en kook ze in water met zout in circa 8 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken. Kook intussen de doperwtjes in 5 minuten gaar en laat eveneens uitlekken. Verwarm de knakworstjes volgens de aanwijzingen op pot of blik en snijd ze in plakjes van circa 1 cm dik. Doe de aardappelblokjes, de doperwtjes en de plakjes knakworst in een kom en schep goed om. Snipper de ui. Snijd de paprika zonder zaadlijsten en zaadjes in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en laat de ui en paprika omscheppend fruiten tot de ui glazig is. Voeg het bouillonpoeder of het verkruimelde bouillontablet toe en roer er circa 0,5 dl water door. Breng aan de kook met wat peper en zout en schep er de helft van de groene kruiden door. Giet de warme dressing over de aardappelsalade en schep goed door. Laat afgedekt op kamertemperatuur circa 1 uur rusten of zet in de koelkast en laat een half uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Bestrooi de salade voor het serveren met de resterende groene kruiden. Lekker met bijvoorbeeld sperzieboontjes of een groene salade met tomaten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

1 kg gladkokende aardappelen
250 g doperwtjes, uit de diepvries
6 verse knakworsten van de Keurslager of 1 pot of blik knakworsten
1 ui
1 rode paprika
3 eetl. (olijf)olie
2 theel. kruidenbouillonpoeder of 1/2 kruidenbouillontablet
zout en versgemalen peper
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. ringetjes geknipte bieslookBezig met laden...

Keukengerei

Kookpan Vergiet Steelpan Kom Koekenpan