Aardappelsalade met rucola en groene kruiden

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de krielaardappeltjes gaar (volg bij voorverpakte krieltjes de aanwijzigingen op de verpakking). Roer de bouillon, de azijn, wat zout en peper, de mosterd en de olie in een kom door elkaar. Giet de krieltjes af en laat ze iets afkoelen. Halveer grote exemplaren en laat de kleintjes heel. Schep de warme krieltjes door de vinaigrette in de kom. Laat op kamertemperatuur afkoelen en schep af en toe om. Tot zover kan de aardappelsalade de dag tevoren worden gemaakt. Bewaar op een koele plaats.

Stap 2
Schep de aardappelsalade voor het serveren goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Verwijder de dikke stelen van de rucola en snijd het blad in fijne reepjes. Snijd de bieslook in ringetjes. Schep de rucola, de bieslook en de peterselie door de aardappelsalade en serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

1 kg geschrapte krieltjes
1 dl kippen- of kruidenbouillon (van een tablet of van bouillonkorrels)
2 eetl. witte wijnazijn
zout en versgemalen peper
1 eetl. mosterd
3 eetl. olijfolie
1 bosje rucola
1 bosje bieslook
2 eetl. fijgnehakte peterselie

Keukengerei

Kookpan Kom

Vragen?