Aardappelsalade met spekjes en cashewnoten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen gaar en laat ze afkoelen.

Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Roer de mayonaise en yoghurt met wat zout en peper door elkaar. Snijd de aard?appelen in blokjes en doe ze in een kom. Schep de spekjes, augurk, appel, ui en het mayonaisemengsel erdoorheen. Laat de salade op een koele plek rusten. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Strooi voor het serveren de cashewnoten over de salade.

Bron: Proef 6 2013

Ingrediënten

500 g Rapido (vastkokende aardappel)
250 g mager spek, in blokjes
80 g cashewnoten
4 augurken, in blokjes
1 Granny Smith appel, geschild en in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels magere yoghurt