Aardappelsalade met spekjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de geschilde aardappelen gaar, giet ze af, laat ze uitlekken en afkoelen. Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de augurken in blokjes. Snijd de appel in blokjes en schep er het augurkennat over om verkleuren te voorkomen. Snipper de ui. Roer de mayonaise, de yoghurt en wat zout en peper door elkaar.
Stap 2
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom. Schep de spekjes, de blokjes augurk, de blokjes appel met het nat, de ui en het mayonaisemengsel door de aardappelblokjes. Laat de salade afgedekt op een koele plaats (als de salade de dag tevoren wordt gemaakt in de koelkast) rusten. Schep nogmaals goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappelen
250 g mager rookspek, in blokjes
4 augurken
1 appel (bijv. Granny Smith)
2 eetl. nat van augurken
1 kleine ui
4 eetl. mayonaise
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Schuimspaan Kom