Aardappelsoep met waterkers en kalfsgehaktballetjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem. Snipper de ui en prei en fruit ze zachtjes aan, ze mogen niet bruin worden. Doe de aardappelblokjes en de warme bouillon erbij en laat alles met deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes koken.

Stap 2
Maak ondertussen de balletjes: besprenkel het brood met een paar eetlepels water en knijp het weer uit. Kneed het gehakt met het brood, ei, nootmuskaat, peper en zout en vorm er kleine balletjes van.

Stap 3
Voeg als laatste de room toe en pureer de soep met een staafmixer, passevite of in de blender. Breng op smaak met zout en peper. Doe de balletjes in de soep en laat ze in 10 minuten op een laag vuur gaar worden. Voeg als laatste de waterkers toe en serveer met knapperig stokbrood of toast en kruidenboter.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

300 g kalfsgehakt
750 g kruimige aardappelen
2 el. olijfolie
2 uien
2 preien, alleen het witte gedeelte
1 liter warme vleesbouillon (pot of tablet)
2 sneetjes witbrood zonder korst
1 ei
snufje nootmuskaat
zout en peper
1 bekertje kookroom
1 zakje waterkers, geplukt en fijngesneden

Keukengerei

Pan met dikke bodem Staafmixer, passevite of blender