Aardbeitjes in cavajelly

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Week de gelatineblaadjes in koud water. doe de aardbeitjes in puddingvormpjes.

Breng driekwart van de cava met het citroensap en de suiker aan de kook.
Meng de geweekte gelatineblaadjes met de kokende cava. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de cava toe.

Vul de puddingvormpjes met het cava-gelatinemengsel en zet ze in de koelkast, totdat ze zijn afgekoeld.

Haal de puddinkjes los door de vormpjes even onder een warme kraan te houden.

Serveer met een takje munt.

Bron: Proef 4 2012

Ingrediënten

400 g aardbeitjes, schoongemaakt
100 g suiker
4 gelatineblaadjes
Sap van 1 citroen
1 fles cava
16 blaadjes munt